Nepečený dort Ňam ňam

21. září 2015 v 13:26 | Eleanor |  -> S barbarem v kuchyni...
Máte chuť na něco dobrého, ale nechce se vám čekat a chcete to hned? Máte troubu na dvě věci, takže cokoli do ní vložíte, vrátí se vám napůl syrové a napůl spálené? Pak budete milovat tento nepečený dort! :)



Od dětství jsem nesnášela narozeninové oslavy. Důvod byl prostý: Vždy jsem dostala šílený dort, který byl z většiny suchým piškotovým těstem a to bylo pro mne za trest. Z hlouby duše nemám ráda tento typ dortů, takže jsem se jednoho dne naštvala a začala hledat nějaký dort, který pro mne bude opravdu za odměnu. Chytl se toho přítel a tak jsme někde narazili na recept (je to už min. dva roky zpět, takže opravdu nevím, odkud původní recept je) a ten společně zkusili udělat. Postupem let jsme vychytali různé mouchy a dneska je to pro mne nejoblíbenější dobrota pod sluncem (no, dobře, kdybych k tomu ještě propašovala marcipán :D).

Potřebovat budeme:
  • dortovou formu
  • váleček na těsto

Ingredience:
  • 1 lžíce vanilkového cukru
  • 100g cukru
  • 250 ml smetany
  • 250 ml zakysané smetany
  • 1 lžíce rumu/mléka
  • 250g pomazánkového másla
  • 15g želatiny
  • 80g másla
  • 240g piškotů
  • konzervované či předvařené ovoce
Jdeme na to:

Piškoty pořádně zavřete do pytlíku, popřípadě je nechte v původním balení a válečkem je pořádně rozdrťte. Poté vsypte do misky a přidejte rum/mléko, máslo a promíchejte. Vzniklé těstíčko natlačte na dno dortové formy. Poklademe ho kousky broskví, vařených jablek... Zkrátka ovoce, které máte rádi.

V další misce smícháme cukr, zakysanou smetanu a pomazánkové máslo. Do 100ml smetany vsypeme želatinu a za stálého míchání (!) ji přivedeme až k bodu varu. Ještě horkou ji vmíchejte do směsi s pomazánkovým máslem. Tuto polevu nalijeme do formy a zakryjeme tak těstíčko i ovoce. Nechte vychladnou a napůl stuhlou směs můžete na vrch ozdobit dalšími kousky ovoce. Poté dejte dort do lednice, minimálně na hodinu. Mezitím můžete vylízat misku od polevy ;)

Jak se vám dort povedl? Máte nějaký svůj oblíbený nepečený dort či dezert??
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama